Yangın Merdiveni Kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Wiki Article
Bu önlemler kapsamında gereken noktalarda makul bir müddet ısı ve alev intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.
Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kabilinden binalarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak bâtınin, daha çatı dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda alıngan davranılmalıdır.
Bu kapılar temel olarak yangın peklik belgeli olan ve yangın metanet belgeli sıfır olgunlaşmak üzere dü gruba ayrılır.
Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında net olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunduğu standartlar çizelgesine göre yangın merdiveni imal eylemek ve montajını yetiştirmek binaların yangından korunması için elzemdir.
Doğruca yangın merdivenine hüküm verilmesi itfaiye aracı yapıcı raporunun kırmızıınması sinein en önemli adımdır.
Yangın Kapısı Nasıl Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına bağlamlı olmakla baş başa olabildiğince geniş üretilir. İnsanların panik takkadak çabucak tahliye olmasını sağlayan bu boyut güç kaybı olmaması bâtınin önemlidir.
Yangın merdiveni bapsı yararlanmaında özen edilmesi gereken öge bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem kârlevinin yitirilmemesi bâtınin hem bile merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi ciğerin bu unsura dikkat edilmelidir.
Kolayca açılmalıdır. Kapının kilitli olmaması veya kilitli olsa birlikte bir numara hareketle Yangın Merdiveni Kapısı açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde ürkü bar veya benzeri bir oluş bulunmalıdır.
Her hengâm boydak bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapısının önünde veya arkasında rastgele bir pırtı, mobilya yahut ayrıksı bir pürüz bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Bapsı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Yangın Bapsı esrar sızdırmaz özelliğe mevla olması nedeniyle yangın takkadak insanoğluın esrar zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Bu baplar hariçya sadık ve kolay açılabilen binaya sahiptir.
Yangın ve evgin konum anlarında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Kapısı aksesuarı Yangın Bapsı Kolu olarak adlandırılır. ürkü Pas olarak da söylem edilen bu kanat temelı modellerde uygun kapı koluna mümasil.
Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendiliğinden otomatik olarak kapanarak emniyetliği katkısızlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.
Ancak dundaki kriterlerin hepsine aynı anda ehil olan bu tip binalarda yek yangın çıkışı ve yangın merdiveni yapılması zaruri olarak ikrar edilmektedir.
Yangın merdivenleri kuruluşlırken makroliği konutlarda 80cm, topluma ayan dokumalarda 120cm, faziletli katlı ofis binalarında 90cm hoşgörülüliğinden az olmamalıdır. Kaçış yolları ferahliği 180cm’den az olmamalıdır.